Cine suntem?

Înființată în 2010, Bepco este o companie de servicii energetice (Energy Saving Company – ESCo), care produce energie termica și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență. Ce înseamnă acest lucru? Dintr-o singură unitate de combustibil – fie ca vorbim despre gaz (cum e în situația noastră), fie că vorbim despre biomasă sau alți combustibili – se produc, simultan, prin același proces, două tipuri de energie: electrică și termică. Pentru că este un sistem sigur, eficient și ecologic, cogenerarerea este cel mai încurajat sistem de producere a agentului termic și a energiei electrice la nivelul Uniunii Europene.

Eficientizarea energetică și protecția mediului sunt, la ora actuală, o prioritate pe plan mondial. Agenții economici și instituțiile publice au nevoie, mai mult ca niciodată, de soluții solide pentru creșterea productivității și reducerea cheltuielilor legate de exploatarea energetică, soluții care să respecte și normele de protecție a mediului înconjurător.

Bepco este o companie brașoveană care a ales să intre pe piața producerii de energie în acest sistem de cogenerare. A investit în mai multe unități de producție din mai multe cartiere din Brașov, a achiziționat echipamente noi și moderne, cu randamente foarte bune, devenind, astfel, principalul producător de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din oraș.