BRAŞOV. Sponsori generoşi, daruri dublate

Şi cea de-a XVI-a ediţie a evenimentului caritabil „O masă caldă pentru fiecare”, organizat de Fundaţia „Transilvania Expres”, cu sprijinul Primăriei Braşov, al Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, al Asociaţiei Creştine Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Ocrotitorul săracilor, de pe lângă paraclisul militar al Brigăzii 2 VM, a fost un real succes. Deşi ne-am propus să oferim zilnic 250 de porţii, am ajuns în cele două zile la circa 900, iar masa a fost completată cu tot atâtea pachete cu alimente şi cu haine.

Circa 500 de porţii de mâncare au fost împărţite astăzi braşovenilor mai puţin favorizaţi de soartă, care au primit tot atâtea pachete cu fructe, zahăr, făină, ulei, mălai, orez, conserve, lactate, dulciuri, dar şi haine. Evenimentul caritabil „O masă caldă pentru fiecare” s-a încheiat după două zile.
Astfel, Fundația „Transilvania Expres” și-a onorat și în acest an obligația de a aduce puțină alinare, în prag de mare sărbătoare creştină, celor mai năpăstuiţi. În Centrul Civic, lângă Biserica de lemn – amplasamentul fiind pus la dispoziţia organizatorilor de către reprezentanţii Primăriei Braşov – au fost instalate corturi, ca şi mese pliante, de către militarii brigăzii, pentru a fi servite în cele mai bune condiţii porţiile de mâncare.
Defavorizaţii sorţii au avut parte de un adevărat festin: pilaf cu legume şi pui, într-o zi, iar ieri, friptură de porc cu cartofi. Alimentele pentru masa caldă şi hrana rece au fost asigurate de Top Vest, cele din pachete fiind procurate cu sprijinul Asociaţiei Pro Natura şi al Asociaţiei Donit.
Masa caldă a fost preparată de bucătari pricepuţi din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte, aflate sub comanda general dr. Tudorică Petrache. Mulţi dintre beneficiari s-au bucurat nespus de hrana caldă, mărturisind că sunt câteva luni de când nu au mai avut parte de aşa ceva, ceea ce i-a făcut să mai stea încă o dată la coadă, iar unii au luat în sufertaş şi pentru cei care nu au putut fi prezenţi.
În perimetrul în care s-a defăşurat acţiunea, ordinea a fost asigurată de militarii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, condus de colonelul Ioan Coman, de Poliţia Militară şi de agenţii de la D.O Security.
Pe lângă vânătorii de munte, au dat o mână importantă de ajutor tineri de la Crucea Roşie – filiala Braşov, câţiva adolescenţi de la Colegiul Tehnic de Transporturi şi de la Liceul „Johannes Honterus”, dar şi voluntari ai Fundaţiei „Transilvania Expres” sau foşti beneficiari ai acţiunii caritabile, printre care Daniel Guşman, deja „veteran”. Totodată, au fost alături ca voluntari reprezentanţii unor sponsori (Bepco – chiar persoane din conducere, inclusiv Simina Costan). Toţi aceştia au dat o nepreţuită mână de ajutor la distribuirea mâncării, la debarasarea meselor, la îndrumarea beneficiarilor şi la tot ce era necesar. De altfel, acţiunea noastră s-a bazat pe voluntariat şi a avut ca scop ajutorarea semenilor noştri aflaţi în dificultate, pentru a-i face să uite din amărăciune şi să se poată bucura de apropierea sărbătoririi Naşterii Mântuitorului. De asemenea, copii şi tineri talentaţi, sub îndrumarea Claudiei Miriţescu, preşedinta Asociaţiei „Viva la Musica”, au cântat colinde şi cântece de sezon, tot asociaţia asigurând fundalul sonor cu înregistrări proprii.
Sponsori principali: Top Vest, Premium Aerotec, Ertex, Bepco.
Sponsori: SIF Transilvania, Alpha Ville, Duvenbech Logistik, D.O. Security, Fin Eco, Kronospan, Total Med, CAR Prietenia IFN, Direct Aeroport, Lumitech, Raptronic, Covalact, Aero Part Expert, Danubiatec, Euro-Motor, Maria Morelli, Old Team Distribution, Toyota Brasov, Adriana Prod, Bistro Casa Venus, Ciesse, Restaurant La Mav, Brasrom, Gabriela Plopeanu, Remax Vip, Papalito Trading, San Sport, Roco Pas, Urban, Asociaţia Pronatura, Asociaţia Donit Braşov, Sirena SRL şi Asociația Culturală „Viva La Musica”.
Parteneri ai acţiunii: Transilvania Expres, TEXFM, mytex.ro, 24 FUN, 7 Seri, Zile şi Nopţi.
Le mulţumim tuturor, sponsori, voluntari şi generoşi anonimi, pentru că ne-au ajutat să ajutăm şi să aducem puţină bucurie înaintea marii sărbători creştine!

http://www.mytex.ro/stiri/546-expres/511178-brasov-sponsori-generosi-daruri-dublate.html