CONFERINŢA ANTREPRENORIATUL FEMININ – EDIŢIA A III-A / SIMINA COSTAN, DIRECTOR GENERAL BEPCO: „Eficientizarea producţiei de energie termică poate fi o afacere de succes”

Succesul în afaceri nu poate fi obţinut dacă nu eşti loial comunităţii din care faci parte, a declarat Simina Costan, directorul general al companiei braşovene Bepco SRL, care este producătorul local privat de agent termic.
Doamna Costan a spus că Bepco este o afacere de succes pentru că a crezut cu tărie în posibilitatea eficientizării producţiei de energie termică din Braşov: „Compania pe care o conduc a realizat cea mai mare investiţie în cogenerarea de înaltă eficienţă din ţara noastră. Am ales să fac acest lucru în oraşul natal, Braşov. Bepco a ajuns producătorul de agent termic din Braşov pentru că nimeni nu şi-a asumat această responsabilitate. Noi am făcut acest lucru cu profesionalism şi operăm de cinci ani neîntrerupt, oferind braşovenilor un preţ mai bun la gigacalorie. Este o provocare să recâştigi încrederea consumatorilor în sistemul centralizat de încălzire, dar am încrederea că la Braşov vom reuşi să punem la punct un program de rebranşare”.
Bepco a investit 34 de milioane de euro în patru centrale de producţie a agentului termic în cogenerare, acestea fiind dotate cu 11 motoare pe gaz, pentru sistemul centralizat de încălzire al oraşului Braşov. Soluţia a fost implementată împreună cu compania GE Distributed Power, parte a grupului american GE, care a furnizat echipamentele de producţie în cadrul acestui proiect.
Simina Costan susţine că energia produsă de Bepco ajunge la circa 20% din consumatorii braşoveni (12.000), afacerea având un potenţial mare de dezvoltare.
Bepco a fost înfiinţată în anul 2010 şi furnizează energie termică societăţii Tetkron, distribuitor şi furnizorul controlat de municipalitatea braşoveană. Simina Costan susţine că rebranşarea trebuie susţinută financiar de primărie şi că există o strategie comună în acest sens şi au fost identificate posibile surse de finanţare.

http://www.bursa.ro/companii-afaceri/conferinta-antreprenoriatul-feminin-editia-a-iii-a-simina-costan-director-general-bepco-eficienti…&articol=268604.html