Proiectul pilot de modernizare a sistemului de termoficare în orașul Brașov

Bepco realizează și finanțează un proiect-pilot prin care sunt montate module termice pentru 3 blocuri din Braşov; dintre acestea, unul beneficiază şi de distribuţie pe orizontală cu contorizare individuală. Costul total al proiectul a fost de 250.000 euro.

Ce este un modul termic?

Modulul termic este similar cu punct termic, dar are dimensiuni mai mici, ceea ce îi permite să fie amplasat chiar langă consumatori. Acesta este util pentru că oferă independență față de punctele termice tradiționale și implicit față de eventualele avarii care determină întreruperi în alimentarea cu energie termică.

Ce este distribuția pe orizontală?

Presupune montarea de instalații interioare de încălzire pentru contorizarea individuală a fiecărui apartament şi este o soluţie corectă prin care consumatorii îşi gestionează consumul şi valoarea facturii de încălzire.

Distribuția pe orizontală se realizează prin montarea a 4 coloane verticale pe scara blocului (încălzire tur-retur, apă caldă şi recirculare apă caldă), cu racorduri individuale, robinete de izolare şi contoare de energie termică pentru fiecare apartament. În interiorul locuinţei, instalaţiile de încălzire sunt identice cu cele utilizate de posesorii  centralelor termice.

Avantajele contorizării individuale se traduc prin:

–          Independenţa faţă de vecini

–          Reglaj individual

–          Eliminarea pierderilor agentului termic de la subsolul blocului

–          Facturarea exactă a consumului individual