Protectia mediului

Evaluarea impactului asupra mediului

Energia termica produsa în cogenerare sta la baza majorității sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica din România.

In același timp, din păcate, exista zone dens populate în România în care se folosesc o mulțime de alternative de încălzire, cum ar fi încălzirea individuală cu cazane pe bază de gaze naturale sau lemn si încălzirea colectivă cu centrală termică de scară sau de clădire cu cazane pe bază de gaze naturale.

Aceste alternative nu au dotări menite sa retina noxele și eliberează gazele de ardere la mica înălțime, de cele mai multe ori direct prin conducte ce străpung pereții imobilelor. Aceste soluții au efecte majore asupra sănătății populației si a mediului înconjurător.

E timpul sa reevaluam situația și sa facem tot ce ne sta în putința pentru a proteja mediul înconjurător si sănătatea noastră, a tuturor, prin dezvoltarea si implementarea de soluții și proiecte de eficientizare si optimizare energetica.

Impactul proiectului de termoficare prin cogenerare de inalta eficienta in Brasov

Noile echipamente instalate in centrale furnizeaza mai multa energie electrica folosind mai putin combustibil, ceea ce duce implicit la reducerea emisiilor de noxe. In plus, valoarea certificatelor pentru emisii de CO₂ se va reduce cu aproximativ 4 milioane Euro / an (valoare de piata).

  • Cantitate emisii de CO₂ inregistrata in 2009: 388.223 tone CO₂/an.
  • Cantitate emisii de CO₂ previzionata: 138.967 tone CO₂/an.
  • Reducere: aprox. 65%
  • Valoarea economiei determinata de reducerea emisiilor de CO₂: aprox. 4 mil. EURO/an

Brasov – Capitala verde a Romaniei

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare civica, sustinuta de Tuborg. In 2011 a demarat proiectul „Capitala verde a Romaniei”, pentru promovarea oraselor cu spirit ecologic. Brasov a fost primul oras onorat cu acest titlu.