Rebranșarea primului bloc din Brașov

Bepco a identificat, iniţiat şi cofinanţat proiectul de rebranşare cu contorizare individuală a unui bloc din Braşov, aflat pe str. Mircea cel Bătrân nr.45.

De la începutul lunii noiembrie, locuitorii a 35 de apartamente din acest bloc, în majoritatea lor posesori de centrale termice testează avantajele încălzirii centralizate iar reacţiile lor sunt pozitive.

Pentru rebranşare a fost incheiat un parteneriat între Bepco și Tetkron, prin care au fost acoperite integral costurile lucrărilor necesare.

 
Soluţii corecte prin care oamenii plătesc cât consumă.

În cazul blocului de pe Mircea cel Bătrân, apartamentele rebranşate beneficiază de contorizare individuală (distribuţie pe orizontală).

Aceasta reprezintă o noutate pentru braşoveni şi este o soluţie corectă prin care consumatorii îşi gestionează consumul şi valoarea facturii de încălzire.

 Sistemul SURSĂ DUBLĂ

Rebranşarea la sistemul centralizat nu presupune renunţarea la centrala de apartament. Instalaţiile interioare realizate permit alegerea celei mai convenabile variante de încălzire: de la sistemul centralizat sau de la propria centrală.

Practic, prin implementarea sistemului Sursa dublă oamenii pot să testeze beneficiile încălzirii centralizate fără a renunţa la centrala de apartament.

 Prioritate la termoizolarea blocului

Blocurile care solicită rebranşarea au prioritate în programul de reabilitare termică susţinut financiar de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), bugetul local şi asociaţiile de proprietari.

Blocul abia rebranşat de pe Mircea cel Bătrân este un foarte bun exemplu in acest sens. Actele abia au fost depuse iar izolarea blocului se va face în primăvara anului 2013.

 Ce spun cei care locuiesc in blocul abia rebransat?

“Pentru că în scara noastră sunt apartamente care nu au renunţat la sistemul centralizat dar şi apartamente în care oamenii şi-au instalat centrale termice, aveam parte până acum de fel de fel de discuţii neplăcute pe tema facturilor lunare de întreţinere. În ultimele săptămâni astfel de discuţii au disparut… S-a instalat o pace care ne place tuturor.”, afirmă Gabriel Balint, preşedinte de asociaţie.

Apartamente care au fost branşate la sistemul centralizat

“Este uimitor cât de repede vine apa caldă. Nu mai trebuie să aştepţi cateva minute ca să se încălzească. În afară de asta, acum pot să ştiu exact cât consum şi chiar să reglez căldura după cum îmi doresc. Este o schimbare foarte mare şi sunt mulţumit.”

“Avem control asupra consumului şi acest lucru este foarte important pentru noi. În plus, suntem mulţumiţi că izolarea blocului se va face cu prioritate… Am înţeles că abia a fost depus dosarul şi în primăvară blocul va fi izolat.”

 

Apartamente cu centrale termice

“Cel mai mare avantaj este dat de căldura constantă din apartament, pe care nu o ai cu o centrală termică… Iar această căldură constantă ne face sa ne simţim mult mai confortabil în propria casă.”

“În sfârşit nu mai plătim pentru părţile comune sau pentru ţevile care ne trec prin casă. Iar faptul ca putem alege între două surse de încălzire este un mare plus pentru noi.”

“Dacă am fost sceptic la început, acum mă conving cu fiecare zi care trece că a meritat să spun da rebranşării. M-am uitat pe contor şi în 10 zile am consumat cam de 30 lei… Asta ar însemna o factură lunară de aproximativ 90-100 lei, un preţ foarte bun pentru un apartament de 2 camere situat la parter.”

“Când mi-am pus centrala am vrut să pot alege când şi cum dau caldură în apartamentul meu. Cu soluţia de rebranşare de la Tetkron am chiar mai multe variante din care pot alege şi cel mai important este ca nu am renunţat la centrala de apartament.”